POGLEDAJTE GALERIJU

Kako će izgledati treći City Centar One?

14.01.2011 u 10:23

Bionic
Reading

U ožujku iduće godine otvara se treći City Centar One u Hrvatskoj, a drugi u Zagrebu. Uz splitski City Centar One, otvoren u studenom prošle godine, te već dobro poznat City Centar One na Jankomiru, Zagreb će iduće godine u ožujku dobiti City Centar One East

U tijeku su zemljani radovi na objektu na Slavonskoj aveniji u istočnom dijelu grada. Centar će biti udaljen tri kilometra od središta Zagreba, a prema poslovnoj politici investitora, Kaufmann Gruppe, imat će, kao i svi njihovi centri, dobru prometnu

povezanost, jer su sve prilazne ceste koje spajaju lokaciju Centra s gusto naseljenim okolnim ulicama  završene ili u fazi završetka.

I glavni izvođači radova provjereni su Kaufmannovi partneri, Stipić grupa iz Zagreba za građevinske radove te LJG za sve instalaterske i kućne radove.

City Center One na Slavonskoj aveniji će svojom arhitekturom i projektnim rješenjem u osnovi podsjećati na City Center One u Jankomiru i City Center One u Splitu. Imat će široke hodnike, nekoliko većih trgovina na dva kata i stakleni krov. Arhitekturu zajednički potpisuju arhitektonski ured Kaufmann und Parter i RIMC d.o.o. iz Svete Nedjelje.

U Centru će biti 130 trgovina, kafića, restorana i uslužnih djelatnosti. U dosadašnjim Kaufmannovim centrima u Hrvatskoj niz je poznatih brendova, a kako smo doznali od Vlatke Svedružić, menadžerice za odnose s javnošću CC Reala, tvrtke koja se bavi najmom prostora, u novom centru će biti Interspar, DM, Müller, C&A, Humanic, ZOO City, Konikom i kina Cineplexx, a uskoro će sklopiti ugovor i s još šest poznatijih brendova. City Centar One East će imati veliku dječju igraonicu, a uz njega će se graditi i dodatni ugostiteljski, trgovački i zabavni sadržaji.

Ukupna površina na kojoj će se prostirati je 130.000 četvornih metara. Bruto razvijena prodajna površina bit će oko 75.000 četvornih metara, a bruto površina parkirališta oko 53.000 četvornih metara. Centar će imati tri etaže: top A, top B i top C, tj. prizemlje, srednji i prvi kat.

Svi katovi bit će povezani stepenicama, liftovima te mostovima s etažama garaža. Prilazi i ulazi bit će prilagođeni osobama s posebnim potrebama, a visoke shop fronte i staklene galerije osigurat će transparentnost i eleganciju unutarnjeg prostora. Ukupan broj mjesta za parkiranje je 2.300 na tri natkrivene i jednoj nenatkrivenoj razini garaža.