DERBI U SPLITU

Uhićena 84 Hajdukova i 37 Dinamovih navijača

23.02.2009 u 07:30

Bionic
Reading

Policija je neposredno prije, za vrijeme i nakon sinoćnje utakmice Hajduk-Dinamo, koja se igrala na splitskom Poljudu, privela 84 Hajdukova navijača i 37 Dinamovih, pri čemu je deset Dinamovih pristaša zadržano zbog napada na policajce i danas će biti privedeni istražnom sucu u Splitu radi predistražnog postupka, izjavila je jutros za Hinu glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske Marina Kraljević-Gudelj. Na Poljudu je uoči utakmice policija pronašla 193 pirotehnička sredstva koja su bila planirana za upotrebu

Četiri napadnuta policajca lakše su ozlijeđena, rekla je glasnogovornica.

Na samom početku utakmice skupina Dinamovih navijača zapalila je stolice, nakon čega su žurno reagirali vatrogasci, kojima su pomogli i policajci. Pritom su, prema policijskim navodima, navijači napali policajce, pa su oni intervenirali upotrijebivši silu.

Od 84 privedena Hajdukova navijača, 35 ih je privedeno preventivno jer su bili pod utjecajem alkohola, a od 37 Dinamovih, iz istih razloga preventivno je priveden 21 navijač.

Prema policijskom izvješću, pronađeno je 156 bengalki, 29 topovskih udara, šest dimnih kutija i dvije improvizirane dimne zavjese.

Način skrivanja, broj i raspored na tribinama ukazuju na planirano korištenje tih pirotehničkih sredstava tijekom utakmice, navodi se u policijskom priopćenju.

Na osiguranju sinoćnje utakmice Hajduk-Dinamo bilo je angažirano 800 policajaca.