Hrvatska SPLITSKI MISTERIJ

Otkud Kerumovom nećaku 75 milijuna eura?

'Željko Kerum pokušava izmisliti novi model poticane stanogradnje kako bi lakše špekulirao nekretninama i poticao vlastiti sukob interesa', obrušili su se danas splitski HNS-ovci na gradonačelnika i najavu gradnje 800 jeftinih stanova na predjelu Kila

Kako je to u Splitu i običaj u posljednje dvije godine, sve oko najavljenog projekta potpuno je nejasno: zemljište je u vlasništvu Kerumove tvrtke, a kao investitor se pojavljuje njegov 23-godišnji nećak Igor Sapunar, koji je sam objavio da će investirati 75 milijuna eura (!) i tako ispuniti Željkovo obećanje o zbrinjavanju podstanara.

'Ne vjerujem da je mladi gospodin u tako kratkom roku uspio uštedjeti toliki novac, niti sam čuo da je zabilježen toliki dobitak na lotu. Dakle, sve upućuje da iza projekta stoji osobno gradonačelnik', kaže šef splitskih HNS-ovaca Goran Kovačević.

'Nije nam jasno zašto Split odustaje od POS-a, koji je jedini dokazani uspješni model stanogradnje u Hrvatskoj, i kreće u avanturu koja bi mogla završiti neslavno poput 'Bandićevih stanova' u Zagrebu. Osim toga, vrlo je izvjesno da će gradski proračun zapasti u probleme jer na prostoru Kile ne postoji komunalna infrastruktura, a evidentno je da će gotovo sva sredstva predviđena za komunalu gradonačelnik ove godine usmjeriti u projekt Zapadne obale ispred svoga hotela Marjan', uvjeren je Kovačević.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još