POLITIČKI INSTRUIRANI

Šačica branitelja želi srušiti Fond

22.02.2009 u 20:43

Bionic
Reading

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor te predstavnik Erste-investa odbacili su kao neistinite optužbe zagrebačkog Zbora braniteljskih udruga i Hvidre po kojima je Vlada uzela novac od prodaje Ininih dionica namijenjen Fondu hrvatskih branitelja

'Ono što ja mogu reći jest da su sve te tvrdnje apsolutno nevjerojatne i morbidne laži i da očito rade po zapovijedi svojih nalogodavaca", rekla je Kosor u izjavi HTV-u.

Odbacujući te optužbe u Vladi su rekli, objavio je HTV, da je riječ o šačici branitelja koji su politički instruirani s ciljem da sruše Fond i snize vrijednost udjela.

Predstavnik investicijskog fonda Erste-invest rekao je da se likvidna sredstva i dionice Ine nalaze na računu Fonda hrvatskih branitelja i da ih nitko nije uzeo niti su nestali.

Zagrebački Zbor braniteljskih udruga i zagrebačka Hvidra danas su na konferenciji za novinare najavili da će podnijeti tužbu protiv Hrvatske Sudu za ljudska prava u Strasbourgu zbog sustavnog onemogućavanja branitelja da preuzmu upravljanje svojom imovinom, odnosno Fondom hrvatskih branitelja.

Vladu su optužili da je uzela novac od prodaje Ine iz braniteljskog fonda i da se ne zna gdje je završio. Tvrde da na računu, na kojem je bilo četiri milijarde kuna, sada nema 1,4 milijarde kuna.