Hrvatska BIG BROTHER NA ULICAMA

U Zagrebu uskoro 800 sigurnosnih kamera

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj dvojicu mladića koji su pretučeni u huliganskim napadima na zagrebačkim ulicama te je najavio da će do kraja godine biti postavljeno 800 nadzornih kamera radi podizanja razine sigurnosti u gradu Zagrebu

Za oko dva mjeseca u Zagrebu bi u suradnji s građanima i policijom na najkritičnijim točkama trebalo biti postavljeno 250 sigurnosnih kamera a do kraja godine ukupno 800, rekao je Bandić, koji je mladiće posjetio zajedno s pročelnikom za zdravstvo Zvonimirom Šostarom.

Grad će, najavio je Šostar, financirati državni inspektorat radi bolje provedbe obiteljskog zakona po kojem malodobne osobe nakon 23 sata ne smiju biti vani bez nadzora starijih osoba.

Sedamnaestogodišnjak kojeg je sinoć oko 22 sata pretukla skupina mladića dobrog je općeg stanja i liječnici očekuju da bi njegove ozljede vrlo brzo mogle biti izliječene, dok je stanje 16-godišnjaka koji je početkom veljače pronađen pretučen u Vukovarskoj ulici nešto teže ali se iz dana u dan poboljšava.

Bandić je rekao novinarima da će Grad učiniti sve da se podigne razina sigurnosti, a od policije očekuje da što prije privede izgrednike. Policija je sinoć, nakon što je pretučen 17-godišnjak u kafiću u Tkalčićevoj zatekla osam mladića koji su odgovarali opisu počinitelja i privela ih na obradu, izvijestila je jutros zagrebačka policija.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još