8. IZBORNA JEDINICA

Komadina nositelj liste, Obersnel ne ide u Sabor

11.01.2011 u 17:50

Bionic
Reading

SDP-ovci Primorsko-goranske i Istarske županije predstavili su danas u Rijeci svoj izborni stožer za 8. izbornu jedinicu za predstojeće parlamentarne izbore, za koje su, kako su istaknuli, spremni, ma kada oni bili

‘Gospodarska i politička situacija u zemlji je takva da bi bilo najbolje da izbori budu što prije’, rekao je potpredsjednik stranke i nositelj liste u 8. izbornoj jedinici Zlatko Komadina te dodao da je cilj SDP-a u 8. izbornoj jedinici osvojiti minimalno sedam mandata, a zajedno s koalicijskim partnerima iz Kastavske skupine ukupno 11.

Na jučer održanoj prvoj sjednici izbornog stožera i izbornog centra SDP-a za 8. izbornu jedinicu uspostavljena je izborna stranačka infrastruktura koju čine tri cjeline. Prema riječima Zlatka Komadine, koji će kao dugogodišnji čelnik županijske organizacije voditi listu 8. izborne jedinice iz odgovornosti prema stranci, na čelu istarske je Dino Kozlevac, na čelu riječke Vojko Obersnel, a na čelu primorsko-goranske je Ingo Kamenar.

Za direktora kampanje izabran je Erik Fabijanić, dok će kampanju na Liburniji voditi Ivo Dujmić, na Krku Damir Balenović, na Rabu Zdenko Antešić, na crikveničkom području Dino Manestar, a na području Cresa i Lošinja Marina Medarić.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel neće se kandidirati za ulazak u Sabor jer smatra da su dužnosti gradonačelnika i saborskog zastupnika nespojive.

‘Što se izbori budu dulje odgađali, stanje će u zemlji biti gore, a odgovornost ne snosi samo HDZ, nego i i svi koji ga podržavaju. SDP je svjestan da su jedino rad, rezultati rada i odgovornost kvalitete koje se građanima mogu ponuditi’, drži Obersnel.