PREDSJEDNIK JOSIPOVIĆ

'Pretjeruje se u progonu Sanaderove obitelji'

10.01.2011 u 19:24

Bionic
Reading

Predsjednik Ivo Josipović u intervjuu za RTL televiziju povodom prve godine svoga mandata izjavio je da nastoji ispunjavati ono što je obećao u predizbornoj kampanji i da građani cijene ono što radi, pa je zato na samom vrhu ljestvica popularnosti političara u Hrvatskoj

Požalio se da neke stvari koji je možda želio napraviti nije mogao jer predsjednik jednostavno nema velike ovlasti. Nije želio komentirati slučaj bivšeg premijerka Ive Sanadera rekavši da se i na njegovom primjeru vidi da smo malo kao društvo nezreli jer su neki mediji znali pretjerivati u izlaganju obitelji, susjeda, prijatelja i privatnosti. Rekao je da je nužno da pravosudna tijela bez utjecaja politike i bez drugih pritisaka odrade posao u ovom važnom slučaju. Na ponovljeno pitanje da prokomentira postupanje prema obitelji Sanader, Josipović je rekao da se tu pretjeruje.

'Mislim da se tu pretjeruje i da bi trebalo imati obzira i onu nužnu razinu poštivanja digniteta i privatnosti svih ljudi, pa i obitelji bivšeg premijera', rekao je Josipović. Nije želio ponoviti poziv premijerki Jadranki Kosor da podnese ostavku ako ne dovrši pristupne pregovore s Europskom unijom do lipnja rekavši da vjeruje da će taj cilj biti ostvaren.

Na pitanje je li u prvoj godini mandata mogao na tehnološkoj razini više učiniti jer mu je web stranica siromašna, kaže da je to istina ali:

'Znate da je jedan o mojih aduta iz kampanje bio i gospodin Marko Rakar, dogodile su se neke nesretne okolnosti zbog kojih on nije profesionalno preuzeo dužnost, a ja se nadam da će naša suradnja biti na jednoj drugoj razini. Međutim ja taj svoj tehnološki bum pokazuje na komunikaciji putem interneta. Imam preko 50-60 tisuća ljudi koji su mi prijatelji na tri Facebook stranice i na onoj jednoj službenoj.'