MARIN JURJEVIĆ O HDZ-U

'Ivo Sanader pustio je crno'

09.01.2011 u 14:23

Bionic
Reading

Jučer održana proslava 21. godišnjice osnivanja splitskog HDZ-a i poruke Jadranke Kosor, predsjednice stranke te Dujomira Marasovića, čelnika splitskog HDZ-a izazvala je brzu reakciju stranke SDP u Splitu

Retorika Dujomira Marasovića nije iznenađenje, dokazani populist redovito se i uporno vraća na ideološke podjele. Prema današnjoj izjavi Marina Jurjevića, čelnika splitskog SDP-a, pravi razlog za nedjeljnu konferenciju za medije u zgradi SDP-a na Bačvicama govor je i poruke Jadranke Kosor, predsjednice HDZ-a i Vlade RH.

'Jučer smo u kinu Central osjetili dah dobro poznatih skupova sa splitske Rive, jezik prijetnji i govor mržnje. Kada Marasović govori o crnilu, treba reći da je njihov donedavni vođa Ivo Sanader šmugnuo i pustio crno. HDZ je sve u Hrvatskoj, osim grupice moćnika, zavio u crno', oštro je replicirao Jurjević.

Splitski SDP još zamjera predsjednici Vlade RH Jadranki Kosor toleriranje neprihvatljive retorike na skupu HDZ-a i verbalne ispade Dujomira Marasovića. 'Što nas Jadranka Kosor nije zvala na borbu protiv korupcije kada smo mi u Saboru još prije nekoliko godina postavljali pitanja o škveru i drugim slučajevima. Tada se po nama tuklo iz teških ideoloških oružja i prozivalo familiju do desetog koljena. U narednim mjesecima, svi ćemo mi opet biti proglašeni komunjarama, samo da se ne priča o tome tko je opljačkao Hrvatsku', zaključio je Jurjević.

Splitski SDP još je predložio da se pljačka Hrvatske s pozicije vlasti proglasi veleizdajom. Za slučaj ministra Kalmete naglašena je njegova politička odgovornost zbog lošeg kadrovskog odabira, a konkretnu odgovornost za pljačku i potpisivanje štetnih ugovora trebaju utvrditi istražni organi.