BOŠNJAKOVIĆ DEMANTIRA HSP

Na popisu je 40-ak branitelja, ne i uhićeni Purda

09.01.2011 u 10:51

Bionic
Reading

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković opovrgnuo je tvrdnju HSP-a kako postoji popis srbijanskog tužiteljstva s imenima 322 vukovarska i 100 osječkih branitelja koje, ako napuste Hrvatsku, čeka uhićenje, te kazao kako je riječ o njih 40-ak.

'Ministarstvo pravde Srbije i hrvatsko Ministarstvo pravosuđa sredinom prošle godine razmjenjivala su određene popise osoba protiv kojih se vode postupci. Mi smo primili određeni popis od srbijanskog Ministarstva pravde i na tom je popisu 40-ak ljudi', rekao je Bošnjaković za Hrvatski radio. Dodao je, međutim, kako se ti popisi ažuriraju, a zabrinjava ga, kako je kazao, što na popisu nije bilo Tihomira Purde koji je uhićen.

Potvrdio je i kako će o nedavnom uhićenju hrvatskog branitelja Tihomira Purde razgovarati sa srbijanskom ministricom pravde Snežanom Malović.

Postoji zajedničko povjerenstvo koje čine naši i predstavnici Ministarstva pravde Srbije koje radi na ažuriranju i usklađivanju podataka, rekao je Bošnjaković dodavši kako će nastojati da se to povjerenstvo čim prije sastane, ako je moguće već u ponedjeljak.

Bošnjaković je rekao i kako ne zna zbog čega je Purda uhićen jer ga na 'popisu nije bilo' dodavši da se 'mora vrlo brzo raščistiti kako je do toga došlo'.

Ministar pravosuđa Dažen Bošnjaković sinoć je također potvrdio kako svaki hrvatski branitelj u Ministarstvu pravosuđa može provjeriti vodi li se protiv njega u Srbiji postupak.