Hrvatska DOLIJALA 'STUDENTICA'

Izbačena s fakulteta zbog krivotvorenja indeksa

Dvadesetogodišnja studentica riječkog Filozofskog fakulteta, iz Vrbnika na otoku Krku, isključena je s tog Fakulteta zbog krivotvorenja indeksa

Odluku o isključenju krčke studentice s riječkog Filozofskog fakulteta zbog falsificiranja javne isprave donijelo je fakultetsko Stegovno povjerenstvo, u skladu s Pravilnikom o stegovnoj odgovornosti za studente.

Tu je mjeru potvrdilo Fakultetsko vijeće, nakon što se studentica požalila na odluku fakultetskog Stegovnog povjerenstva koje joj je, zbog teške povrede studentske obveze, zabranilo nastavak studija na riječkom Filozofskom fakultetu, potvrdio je za Novi list dekan Filozofskog fakulteta u Rijeci prof. dr. Predrag Šustar.

Dvadesetogodišnja studentica je tijekom godinu i pol dana studiranja krivotvorila upisane potpise, ovjere i ocjene, položivši tek nekoliko kolegija, a protupravno je pokušala upisati i drugu godinu studija. Lažni indeks otkrila je službenica referade te o slučaju izvijestila Upravu riječkoga Filozofskog fakulteta.

Policijska uprava primorsko-goranska je prije tjedan dana objavila kako su djelatnici Policijske postaje Krk dovršili kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakinjom iz Vrbnika, i to zbog osnovane sumnje za počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave. Protiv nje podneseno je posebno izvješće riječkom Općinskom državnom odvjetništvu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još