Hrvatska PROSLAVA U SPLITU

Novinari naljutili Kosor na godišnjici splitskog HDZ-a

Kako smo i najavili prije dva dana, godišnjica splitskog HDZ-a održana je u kinu Central, a ne, kako je prethodno bilo najavljeno, u Lori. Kao i svake godine, proslava rođendana splitskog HDZ-a uveličana je dolaskom predsjednika ili predsjednice stranke, pa je to drugi put učinila i Jadranka Kosor

U prepunom kinu Central, održana je svečanost i na kraju je predsjednica HDZ-a i Vlade RH, Jadranka Kosor govorom pozdravila goste, članove i simpatizere. Ona je u Split došla u pratnji Branka Bačića, Gordana Jandrokovića i Đure Popijača. U svom je govoru izrazila nadu u povoljno rješenje situacije u splitskom škveru te naglasila da je ministar gospodarstva Popijač zbog toga s njom danas došao u Split.

Osim toga najavila je nastavak borbe protiv korupcije, iznosila brojke o uštedama na uredskom materijalu i tonerima, pe pozvala čelnike HAC-a i HEP-a na nastave normalno poslovati. ' Žale mi se iz HAC-a i HEP-a da se ne usuđuju više potpisivati ugovore i ugovarati poslove zbog atmosfere stvorene u Hrvatskoj, no ja ih pozivam da nastave s poslovanjem i odgovornim radom', naglasila je Kosor.

Nakon proslave predsjednica HDZ-a odgovarala je na nekoliko postavljenih pitanja o slučaju ORCO i o Božidaru Kalmeti koji danas nije bio u Splitu. 'Poslovni rejting Hrvatske nije ugrožen zbog slučaja ORCO, strane tvrtke u našoj zemlji moraju poštovati pravni sustav i za njih jednako vrijede hrvatski zakoni', izjavila je Kosor te dodala da se u slučaju ministra Kalmete ne želi miješati u rad istražnih organa.

Nakon opetovanog upita o Kalmetinoj odgovornosti za kriminal i krađe u javnim poduzećima te o njegovoj izjavi da on to nije mogao kontrolirati, Kosor je prekinula s odgovaranjima na pitanja. 'Ovo nije press-konferencija, hvala i doviđenja', zaključila je predsjednica HDZ-a i Vlade RH.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još