GRADONAČELNIČKI KANDIDAT

Split Kerumu daje 43 posto glasova

21.02.2009 u 12:14

Bionic
Reading

Da se danas održavaju lokalni izbori nijedan kandidat za splitskog gradonačelnika ne bi dobio natpolovičnu većinu, ali bi najviše šanse da postane prvi čovjek Grada podno Marjana imao poduzetnik Željko Kerum

Proizlazi to iz istraživanja agencije Plus, provedenog na uzorku od 800 Splićana. Prema istraživanju kojeg je naručio i platio sam kontroverzni poduzetnik, on bi u prvom krugu dobio 43 posto glasova, a najbliži konkurent bio bi mu SDP-ov kandidat Ranko Ostojić, kojeg podržava 27 posto Splićana.

Treća pozicija u istraživanju pripala je aktualnom splitskom gradonačelniku Ivanu Kuretu (HDZ), četvrta Luki Podrugu iz Hrvatske čiste stranke prava (4 posto), tri posto glasova pripalo Ljubici Vrdoljak iz Hrvatskog bloka, a po jedan posto dr. Milijanu Sesaru iz HSP-a te Željku Jerkovu s Liste velog mista. Četiri posto Splićana je navelo kako bi glasalo za nekog drugog kandidata, a osam posto ih je bilo neodlučnih.

U istraživanje uključeni samo oni Splićani koji su naveli kako će sigurno ili vrlo vjerojatno izaći na izbore, a prema pisanju Slobodne Dalmacije, na ovim lokalnim izborima u Splitu se očekuje rekordni odaziv birača - čak oko 70 posto, dok ih se, usporedbe radi, na prošle odazvalo manje od 30 posto.