ZBOG KURNJIKOVE TUŽI HRT

Točno odgovorio, a izbacili ga iz 'Milijunaša'

20.02.2009 u 19:30

Bionic
Reading

Siniša Engler, jedan od natjecatelja bivšeg HTV-ovog kviza 'Tko želi biti milijunaš?', već se četiri godine spori s nacionalnom TV kućom

Engler se, naime, smatra oštećenim zbog pitanja za osam tisuća kuna koje ga je 'došlo glave'; nakon što je iskoristio džoker 'pola-pola' na pitanju: 'Koja je prva Ruskinja zasjela na prvo mjesto WTA liste u tenisu?' dvojeći između Ane Kurnjikove i Marije Šarapove, ipak se odlučio za Kurnjikovu.

To je u 'Milijunašu', međutim, evidentirano kao netočan odgovor, što je, prisjeća se Engler, iznenadilo i samog Tarika Filipovića.
'Odmah nakon što me ispratio iz studija, otišao sam na internet i provjerio podatak. Uvjerio sam se da sam zapravo točno odgovorio', govori Engler, koji se nakon toga odlučio za milijunsku tužbu protiv HRT-a jer mu je, smatra, onemogućen put do milijuna.

U međuvremenu ga je nazvala i urednica kviza Maja Jurković i, kaže Engler, čak 40 minuta ga nagovarala da odustane od tužbe, no on je bio nepokolebljiv, budući da je tomu prethodila odbijenica za povratak u kviz, kako je tražio.
U sklopu sudskog spora, koji traje od 2005. godine, nedavno je održano još jedno ročište. Engler se na sljedećem nada milijunu izvan studija, piše Slobodna Dalmacija.