Hrvatska U OSIJEKU

Trojica SDP-ovaca prešla u HDSSB!

Trojica bivših članova SDP-a u Osječko-baranjskoj županiji, predvođena bivšim predsjednikom županijske organizacije te stranke, danas su potpisala pristupnice u vladajućem HDSSB-u. Regionalnoj stranci osnivača Branimira Glavaša, osuđenog na osam godina zatvora radi ratnog zločina, pristupili su bivši predsjednik županijskog SDP-a i predsjednik županijske skupštine Zlatko Maksimović, bivši predsjednik SDP-a u Erdutu Borivoj Eklemović i SDP-ovac Marinko Bando

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić rekao je da je pristupanje trojice vladajućoj županijskoj stranci dokaz da nisu pristali na pokušaj rušenja vlasti. 'Tri mjeseca od SDP-ova pokušaja rušenja vlasti vidimo da je to bilo pogrešno i da je propalo', ocijenio je Šišljagić.

Lani u rujnu SDP je nakon pravomoćne presude Glavašu raskinuo dotadašnju koaliciju s HDSSB-om, ali stranačku odluku odbili su Maksimović i Eklemović priklonivši se Šišljagićevoj opciji i, uz HNS i HSLS, osigurali većinu vladajućoj strukturu u županijskoj skupštini. Maksimović i Eklemović postupak su opravdali namjerom omogućavanja normalnog rada skupštine i sprečavanja izvanrednih izbora, ali obojica su odmah izbačena iz stranke. Kao nezavisni vijećnici, a Maksimović i kao predsjednik skupštine, bivši SDP-ovci do sada su djelovali kao nezavisni. Maksimović je i na današnjoj konferenciji za tisak ponovio svoje tvrdnje dodavši da se HDSSB-u priklonio jer je u toj stranci prepoznao želju za radom i djelovanjem na korist regije.

Predsjednica osječkog SDP-a Biljana Borzan postupak donedavnih stranačkih kolega komentirala je tportalu kao očekivan i dobrodošao. 'Maksimovića smo s mjesta predsjednika županijske organizacije morali smijeniti zbog nerada i neučinkovitosti. To je bilo rasulo, nekoliko godina kako je radio. Morali smo ga smijeniti i imenovati novog predsjednika', izjavila je Borzan.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još