ODMORIŠTE MOSOR

WC-i umjesto 500.000 plaćeni tri milijuna kuna

03.01.2011 u 20:58

Bionic
Reading

Dva WC-a na odmorištu Mosor na autocesti između Dugopolja i Ravče Hrvatske autoceste platile su nešto više od tri milijuna kuna. Nova TV u svom Dnevniku objavila je da su WC-i na odmorištu Mosor trebali koštati 500 tisuća kuna plus PDV, ali da je njihova cijena skočila na tri milijuna plus PDV zbog neplaniranih troškova

Da su troškovi naglo skočili, vidljivo je iz troškovnika pa je tako za svaki držač WC papira plaćeno 3.500 kuna, držači sapuna stajali su nevjerojatnih 2.480 kuna, koš za smeće 715 kuna, a svaka pločica na vratima koja označava je li riječ o muškom, ženskom ili WC-u za invalide 428 kuna.

WC-i u zimskom razdoblju nisu u funkciji, a sve koji se kod njih zaustave misleći da će obaviti nuždu, natpis na vratima upućuje da to učine na sljedećoj benzinskoj postaji.

Troškovnik s odmorišta Mosor samo je jedan od primjera kako su se cijene napuhivale i izvlačio novac. Podsjetimo, USKOK i policija trenutačno istražuju malverzacije na dionici autoceste od Dugopolja do Ploča i pretpostavljaju da je tu država oštećena za oko 100 milijuna eura.