PO ŽELJI STRANKE

Šuker odlazi u upravu Ine?

03.01.2011 u 09:31

Bionic
Reading

Smijenjeni ministar financija Ivan Šuker mogao bi zasjesti u upravu Ine, gdje je i član nadzornog odbora, doznaje Novi list od izvora iz vrha HDZ-a

'Razgovaramo o tome i to je svakako jedna od opcija. Šuker je član nadzornog odbora Ine, sigurno mu je poznata situacija u poduzeću i stoga bi mogao dobro obnašati dužnost člana uprave', rekao je jedan visokopozicionirani HDZ-ovac.


Iako mu karijeru kroje u stranci, sam bivši ministar navodno nije sklon toj ideji. Aktivirao je saborski mandat, no odbijanje prijedloga iz stranke, Šukeru bi moglo dodatno narušiti političku karijeru i utjecaj u HDZ-u.

Moguće je da ga premijerka želi maknuti iz Sabora kako kao simbol neuspješne borbe protiv gospodarske krize ne bi unosio nestabilnost u Klub zastupnika HDZ-a. Usto, Kosor mu, prema pisanju Novog lista, ne namjerava dati visoko mjesto na listi na parlamentarnim izborima.

17. siječnja sastaje se skupština dioničara koja će potvrditi novi Nadzorni odbor u kojim više neće biti Šukera jer će državu zastupati ljudi izabrani na javnom natječaju. Očekuje se zatim i smjena trojice hrvatskih članova uprave Ine, Josipa Petrovića, Tomislava Dragičevića i Dubravka Tkalčića, čime bi se otvorilo mjesto za Šukera.