Hrvatska JOSIPOVIĆ ISTAKNUO

'Policija je mogla spriječiti Sanaderov bijeg'

Predsjednik Ivo Josipović u 'Dnevniku' HTV-a rekao je kako se nada da će odgovorni za bijeg Ive Sanadera iz Hrvatske odgovarati

Predsjednik je rekapitulirao 2010. i svoju prvu godinu mandata. Opravdavao je svoje poteze u regiji: govor u parlamentu BiH te posjet Borisa Tadića Vukovaru i njegovu ispriku. Smatra da put prema EU vodi preko dobrih odnosa u regiji.

Kaže kako je rekonstrukcija Vlade pravo premijerke, no svoju ocjenu novih ministara nije želio davati. 'Komentirat ću kad vidim rezultate', rekao je Josipović. 'Ako reforme budu išle, onda je dobro da se izbori održe u roku, a ako reforme ne budu išle, onda, naravno, i sama Vlada treba razmisliti u kojoj mjeri ima legitimitet, u kojoj nema', rekao je za HTV.

Dodao je kako je i u slučaju produbljivanja gospodarske krize spreman otvoreno upozoriti na eventualne propuste Vlade. 'Neutralnost predsjednika Republike ima granice, naravno da ću se očitovati ako ocijenim da je to potrebno', istaknuo je Josipović.

Unatoč ovoj izjavi više je puta naglasio da on nije kritičar Vlade, već njezin partner, ali i partner oporbe. Predsjednika je iznenadio opseg koruptivnih djela otkrivenih u godini na izmaku. Iako ne želi komentirati slučaj Ive Sanadera do pravomoćne presude, misli kako policija nije iskoristila svoje mogućnosti da spriječi Sanadera da pobjegne iz Hrvatske.

Iako je 2010. bila teška, Josipović je optimist te se nada da će 2011. biti bolja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još