Hrvatska IDEJE NAŠE, NOVAC VAŠ

'Zagreb treba industriju i poslovne zone'

  • Autor: V.Brkulj
  • 30.12.2010 14:14:02
  • 30.12.2010 12:39:08

Predsjednik zagrebačkog ogranka HNS-a Dragan Kovačević najavio je na konferenciji za novinare objavljivanje strateškog stranačkog dokumenta za 2011. godinu, pod nazivom 'Za bolji, vredniji i učinkovitiji Zagreb'. Dokument bi trebao ugledati svjetlo dana krajem siječnja ili početkom veljače

'Cilj je vratiti Zagreb na mjesto industrijskog središta, u kojem će niknuti i poslovne zone na rubovima. Uz to, nužno je iznajmljivanje svih zapuštenih gradskih prostora kojih ima više od tisuću. Neke prostore treba dati i po cijeni od jedne kune, a onome tko zaposli više ljudi treba dati dodatne povlastice.

Na taj način vratio bi se identitet središtu Zagreba koji bi se afirmirao, a poduzetnicima i obrtnicima trebalo bi omogućiti dobivanje povlaštenih parkirnih karata', mišljenja je Kovačević.

Kao dvije ključne grane koje bi vratile proizvodnju u Zagreb, prvi čovjek zagrebačkog ogranka narodnjaka vidi metaloprerađivačku i prehrambenu industriju.

'Zagreb je oduvijek bio industrijsko središte i sasvim je jasno da ne može biti financijsko-administrativno. Nažalost, u Zagrebu nije otvorena nijedna poslovna zona', istaknuo je Kovačević.

U HNS-ovu dokumentu bit će prezentiran i redizajn Zagrebačkog holdinga, kako prema Gradu, tako i prema građanima.

'Treba gledati u budućnost i razmišljati treba li, recimo, Zagrebparking ostati u vlasništvu Grada ili taj posao treba dati na natječaj', kazao je Kovačević i najavio da će u dokumentu biti navedeno i ukidanje, kako ga je nazvao, parkirnog harača.

Prema mišljenju HNS-ovaca, naplata parkinga provodi se i u dijelovima Zagreba gdje to nema smisla.

Za određene projekte, poput Zagreba na Savi, trebat će uska suradnja s Vladom RH, a novca u Hrvatskoj, mišljenja je, ne nedostaje.

'Novaca ima. Pa samo u mirovinskim fondovima leži deset milijardi kuna', zaključio je Kovačević.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još