SVE SU DOGOVORILI

Sindikalisti podržali premijerku

29.12.2010 u 21:45

Bionic
Reading

Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicima Hrvatske udruge sindikata (HUS) u povodu obilježavanja 20. obljetnice osnutka HUS-a, a tom se prigodom razgovaralo i o konkretnim problemima u nekoliko sektora i poduzeća s poteškoćama, posebno o brodogradnji i aktualnom pitanju poslovanja šibenskog TLM-a, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću

Premijerka Kosor je istaknula da će se osobno zauzeti za nastavak poslovanja TLM-a i ispunjavanje ugovornih obveza, kao i za rješavanje socijalnog statusa zaposlenika u pojedinim tvrtkama.


Predstavnici HUS-a ukazali su na određene probleme s kojima se suočavaju, kao što su uklanjanje administrativnih prepreka ulaganju i potenciranju proizvodno orijentiranog gospodarstva. Pozdravili su ojačavanje Vladinog gospodarskog tima, a posebnu potporu predsjednici Vlade dali su u borbi protiv kriminala i korupcije, ističući kako su Vlada i sindikati osnaženi novim optimizmom i s istim ciljem, kaže se u priopćenju.

Čestitajući HUS-u na svim prethodnim godinama ustrajnog rada, premijerka Kosor istaknula je odlučnost Vlade u rješavanju gospodarskih problema i privlačenju novih investicija, kao i u borbi protiv svih oblika kriminala i korupcije, navodi se u priopćenju.

U telefonskoj izjavi za Hinu, predsjednik HUS-a Ozren Matijašević rekao je kako nakon sastanka vjeruje da neće doći u pitanje opskrba električnom energijom i sirovinom TLM-a, a da je u pogledu splitskog brodogradilišta Brodosplit dogovoreno da će Vlada već sutra razmotriti kako pomoći tom brodogradilištu u ugovaranju novih poslova.

Također, dogovoreno je da će Vlada već sutra učiniti sve da se u Hrvatskom fondu za privatizaciju osiguraju sredstva za isplatu plaća u Uljanik-TESU-u, Trimotu, Dalmacijavinu i Adriachemu, kazao je Matijašević koji očekuje da bi plaće trebale biti isplaćene do Nove godine, odnosno do kraja radnog tjedna.