Hrvatska AFERA HYPO

Rohatinski poslao odgovore u Austriju

Guverner HNB-a Željko Rohatinski odgovorio je na pitanja istražnog povjerenstva koruškog parlamenta za aferu Hypo o poslovanju te austrijske banke u Hrvatskoj, doznaje se u srijedu u HNB-u

Guverner je dobio katalog pitanja, a odgovori su upućeni poštom 17. prosinca, potvrđeno je Hini u HNB-u. Predsjednik povjerenstva Rolf Holub u srijedu je austrijskoj novinskoj agenciji APA rekao da se još ne zna hoće li odgovori biti objavljeni.

Kako piše APA, povjerenstvo će i dalje zanimati Hrvatska jer se u tijeku istrage pokazalo da su poslovi u Hrvatskoj ključ za propast banke Hypo-Group Alpe Adria (HGAA).

Holub očekuje nova saznanja od odgovora guvernera Rohatinskog, među ostalim i onima o mogućim intervencijama iz Austrije i Njemačke kao i o tome kakve su upute bile izdane Hypo Hrvatskoj, navodi austrijska agencija.

Hoće li i kada odgovori guvernera Rohatinskog biti objavljeni, za sada se još ne zna. 'O tome mora odlučiti povjerenstvo', rekao je Holub.

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader je prošli tjedan u iskazu pred istražnim povjerenstvom koruškog parlamenta o aferi Hypo zanijekao da je u slučaju prodaje Hypo-Group Alpe Adria (HGAA) bavarskoj BayernLB 2007. godine intervenirao kod Hrvatske narodne banke.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još