KLIZALIŠTE U SPLITU

Ipak otvoreno klizalište na Prokurativama

28.12.2010 u 16:25

Bionic
Reading

Na Trgu Prokurative u Splitu, koji je poznatiji kao scena za Splitski festival, a posljednjih godina i kao operna pozornica, danas je nakon dosta problema proradilo klizalište

Početak rada otvorenog klizališta je bio predviđen još prije osam dana, ali je zbog tehničkih poteškoća to bilo odgođeno. Sretna okolnost su i niske temperature u Dalmaciji posljednja dva dana, noćas čak ispod nule. Službeni početak programa i prigodna revija na ledu su planirani danas za 18 sati, a već od jutros najmlađi Splićani uživaju u ledenoj bajci, sunčanom hladnom danu na klizalištu s pogledom na more.

Klizalište je podijeljeno na dva dijela, veći dio za one vještije i jedan uski dio za početnike koji rade svoje prve korake na ledu. Njima su na raspolaganju i stručni treneri koji im pomažu. Naravno, u Splitu danas ne fali ironičnih šala po pitanju leda i traume, kako uostalom i priliči tradiciji humora u Dalmaciji.

Već danas je interes za klizanje bio velik, a ovo je i prvo klizalište na otvorenom u Splitu. Prijašnjih godina je nešto slično već bilo otvarano, ali to su bili zatvoreni šatori, primjerice na krovu prodajnog centra Joker ili u Splitu 3.