ZIMA POKAZUJE ZUBE

Olujni vjetar i snijeg blokiraju promet

26.12.2010 u 18:00

Bionic
Reading

Otežano se vozi zbog snijega i poledice u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapanoj Hrvatskoj, te mjestimice slab u Dalmaciji (dionica A 1, Prgomet-Bisko). Jaka do olujna bura puše mjestimice u priobalju, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK)

Iz HAK-a upozoravaju vozače na pojačan oprez na dionici državne ceste D 39 Dupci-Šestanovac i na Jadranskoj magistrali (D 8) Omiš-Makarska, zbog leda na kolniku. Obavezna je zimska oprema.

Zbog bure, dionica autoceste A 1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica zatvorena je za sav promet. Obilazak samo za osobna vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog ili Benkovca (D 50, D 27 i D 54), a za ostala (osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama) je preko Gračaca, Obrovca i Karina (D 50 i D 27).

Trenutno nema otvorenog pravca na relacijama unutrašnjost-Hrvatsko primorje i unutrašnjost-Dalmacija, i obrnuto, za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.

Na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice i Kikovica, samo u smjeru Rijeke, zabrana je prometovanja za: teretna vozila teža od 3,5 T, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, autobuse, motocikle i vozila s kamp-prikolicama, zbog olujnih udara vjetra.

Državna cesta D 54 Maslenica-Zaton Obrovački i Jadranska magistrala (D 8) od Senja do Svete Marije Magdalene otvorene su samo za osobna vozila.