Hrvatska POPLAVE I MATERIJALNA ŠTETA

Jako nevrijeme pogodilo Istru i Dalmaciju

Županijski centar 112 Pazin je tijekom protekle noći primio više dojava građana s područja Pazina, Poreča, Pule i Umaga o jakom vjetru koji je rušio drveće i telefonske stupove, izvijestio je jutros Državni centar 112

Drveće je zapriječilo više prometnica, a došlo je i do oštećenja električnog kabela u Poreču.

ŽC 112 Pazin je o tome obavještavao djelatnike Hrvatske elektroprivrede (HEP), Javne vatrogasne postrojbe (JVP), Istarskih cesta i T-coma, koji su tijekom noći bili na intervencijama.

U Ruhcima na području Pazina se urušio krov jedne kuće, te je jedna osoba ostala zatrpana u ruševinama. ŽC 112 je obavijestio pazinsku JVP, Hitnu pomoć, policiju i HEP. Ozlijeđena osoba je izvučena iz ruševina i prevezena u pulsku Opću bolnicu.

Sinoć oko 23,30 sati ŽC 112 primio je informaciju od policijske postaje u Poreču da je zbog jakog juga i podizanja mora došlo do prelijevanja vode preko županijske ceste ŽC Poreč-Tar-Novigrad, u Antenalu, kod Novigrada te je cesta od 23,30 do noćas u 2,15 sati bila zatvorena za promet.

Snažno jugo pogodilo je i Dalmaciju. Zbog dolaska ciklone tijekom noći su poplavljeni dio Čiova i Trogira, cijela riva u Vodicama te rive u Kaštel Starom i Novom.

U Vodicama je tako potopljena cijela riva, a kapljice valova su sezale oko 100 metara i dalje tako da je svaka kuća uz more posoljena. U Trogiru je poplavljena i Kula Kamerlengo.

U Kaštel Starom i Novom zbog niskog tlaka, smjera vjetra Lebić te kontinuiranom puhanju vjetra od 80 kilometara na sat i udarima koji prelaze i 100km/h, valovi dostižu visinu i 7 metara.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još