PROMICANJE SOLIDARNOSTI

Božićna čestitka predsjednika Josipovića nadbiskupu Srakiću, ali i svim kršćanima

23.12.2010 u 16:48

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Ivo Josipović uputio je božićnu čestitku predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, đakovačko-osječkom nadbiskupu Marinu Srakiću, svim katoličkim vjernicima, ali i svim kršćanima (starokatolicima i protestantima) koji Božić slave po gregorijanskome kalendaru. Čestitke je uputila i premijerka Jadranka Kosor

'Božić kao blagdan rođenja Isusa Krista daje nam svake godine prigodu da se osvrnemo na godinu koja je na isteku, ali i da svoj pogled usmjerimo u budućnost. Potreban je zajednički napor svih nas kako bi ljudi dobre volje našli uporište za promicanje vrijednosti koje će našoj Domovini zajamčiti željenu pravdu. Želim da duhovna i moralna načela koje je Isus Krist kao 'Radosnu vijest' unio u ljudsku povijest služe kao poticaj u poštivanju dostojanstva svakog čovjeka. Nadam se da će suradnja između Katoličke Crkve i institucija Republike Hrvatske na mnogim područjima javnog i društvenog života i ubuduće biti na dobrobit svih naših građana. U svjetlu tih misli želim Vama, svim nadbiskupima i biskupima, svećenicima, redovnicima i redovnicama i svim katoličkim vjernicima u Republici Hrvatskoj i iseljeništvu sretan Božić i svako dobro u novoj, 2011. godini!

Svim pak kršćanskim vjernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru srdačno želim sretan Božić, ispunjen obiteljskim zajedništvom, blagdanskim mirom i radošću! Doprinos kršćanskih vjernika na brojnim životnim područjima od velike je važnosti za opće dobro hrvatskoga društva. Vjerujem da će i ove godine radosno ozračje Božića kršćanskim vjernicima biti poticaj da se i dalje zauzimaju za promicanje solidarnosti, pravde i mira te cjelovit napredak naše Domovine. Sretan Božić!', stoji u čestitkama predsjednika Josipovića.

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor, u ime Vlade i svoje osobno, uputila je božićnu čestitku svim građankama i građanima Republike Hrvatske, te Hrvaticama i Hrvatima izvan domovine, istaknuvši želje da ovaj blagdan nade i mira provedu u ljubavi i zajedništvu sa svojim najmilijima.

'Najsvečaniji obiteljski blagdan koji je pred nama, prigoda je da okupljeni za zajedničkim stolom, iščekujući nadu koju donosi Božić, usmjerimo naše misli prema onima koji nas okružuju. Prigoda je to da zahvalimo svima onima koji su svojim primjerom, predanošću i životom pridonijeli napretku Republike Hrvatske', ističe u čestitki premijerka.

'Na odlasku godine bremenite problemima', premijerka poziva građane da 'nadahnuti svjetlošću svete božićne priče, tješe nevoljne i pružaju toplinu svoga srca onima najranjivijima, onima koji se osjećaju isključeni'.

'U duhu božićne poruke koja nas uči nesebičnosti, požrtvovnosti i skromnosti, uvjerena sam da zajedno možemo izgraditi Hrvatsku kao zemlju solidarnosti, mira i napretka', ističe premijerka napominjući kako nam je 'na dohvat ruke cilj, zacrtan prije dvadeset godina, cilj za koji su radile sve hrvatske vlade dosad, povratak kući – u Europu – u gospodarski i civilizacijski krug kojem oduvijek pripadamo'.

'Svjesna činjenice da Europska unije nije rješenje za sve, ne zanemarujući poteškoće s kojima se hrvatske građanke i građani svakodnevno suočavaju, znam da smo pokrenuli pozitivne promjene koje se više ne mogu zaustaviti', ističe premijerka Kosor u božićnoj čestitki građanima.