LOKAL- PATRIOTIZAM

Đapić pokrenuo akciju 'Kupujmo osječko'

19.02.2009 u 16:30

Bionic
Reading

Osječko Gradsko poglavarstvo odlučilo je na današnjoj sjednici pokrenuti promidžbenu akciju 'Kupujmo osječko' kako bi potaknulo građane na kupuju proizvode osječkih tvrtki radi očuvanja radnih mjesta.

Objašnjavajući tu akciju gradonačelnik Anto Đapić (HSP) je rekao kako je 'osječko gospodarstvo, zbog ratnih razaranja te pretvorebe i privatizacije, pretrpjelo velike štete, a opća recesija, koja je zahvatila Hrvatsku, taj položaj čini još težim'.

Gradska uprava ne misli da će promidžbena akcija riješiti probleme lokalnoga gospodarstva, ali ona svoje djelovanje ne treba svesti samo na traženje pomoći, nego treba učiniti sve što može kako bi se, u sadašnjim okolnostima, sačuvala radna mjesta u osječkim poduzećima, ocijenio je Đapić.

Najavio je da će promidžbena akcija početi 26. veljače, da će se u nju nastojati uključiti osječki gospodarstvenici, mediji, pa i trgovački lanci, ocjenjujući kako je akcija u skladu s već poznatom akcijom 'Kupujmo hrvatsko'.

Predsjednik osječkoga Gradskog vijeća Dragan Kovačević (HDZ) je rekao da Gradska uprava tom akcijom ne želi remetiti tržišne odnose, nego djelovati na svijest građana da kupuju osječke proizvode i tako sačuvaju svako radno mjesto.

Poglavarstvo je prihvatilo prijedlog o osnutku novoga upravnog odjela za hrvatske branitelje kako bi se s njima poboljšala komunikacija i kako bi se učinkovitije pomagalo u rješavanju njihovih problema.

Gradonačelnik Đapić je rekao da je 'u kontaktima s braniteljskim udrugama zaključeno da ima određenih teškoća u komunikaciji s Gradskom upravom', pri čemu je dodao kako se osnutkom novoga upravnog odjela želi pokazati da hrvatski branitelji zaslužuju drukčiji tretman.