KERUM SE POVLAČI

'Nemam pravo odlučivati o prodaji Hajduka'

23.12.2010 u 12:08

Bionic
Reading

'Volio bih da Grad uopće nije vlasnik kluba, ali nemam pravo odlučivati o prodaji. Nisam se miješao u rad Hajduka, ne idem na utakmice', pred gradskim vijećnicima Željko Kerum pokušava sa sebe skinuti odgovornost za financijsku katastrofu na Poljudu

Potvrđene su neslužbene priče: splitski gradonačelnik Željko Kerum zasad je odustao od prodaje 30 posto dionica Hajduka u gradskom vlasništvu.

Gradonačelnik je pred vijećnike došao pokunjen, pomalo rezigniran, i to netom nakon što se raspravljalo o općem rasulu u klubu i gubitku koji je već dosegao 25 milijuna kuna. A prije samo godinu dana na istom mjestu Kerum je doslovce urlao, vikao: 'Ja sam šef, ja i moja stranka postavit ćemo svoje ljude u Hajduk i vi nam ništa ne možete!'

Danas, pak, potpuno druga priča.

'Kad smo došli na vlast zatekli smo 56 posto dionica u vlasništvu Grada i u dobroj namjeri smo postavili upravu i nadzorni odbor. Radili su dobro, časno i pošteno, napravili su rezultat kakav je bio moguć. Ja s time nemam veze, nisam se miješao, ne idem na utakmice, čak ni ne znam 90 posto igrača. Ma, volio bih da Grad uopće nije vlasnik kluba', pravdao se Kerum.

'Šta dalje? Ne znam, nemam pojma. Nemam moralno pravo i mandat da odlučujem o prodaji, najbolje je da vi vijećnici o tome danas raspravljate, a da odluku ostavite za neki drugi put', predložio je gradonačelnik. Nešto kasnije ipak je priznao da je sudjelovao u posljednjem izboru trenera jer, kaže, 'nije želio da se baca 200 tisuća eura za čovjeka koji bi ostvario iste rezultate'.

'S ovakvim igračkim kadrom drugo mjesto u Hrvatskoj je realno, što ćemo', priznao je splitski gradonačelnik.