SRPSKI OBRAČUN U ZAGREBU

'Pupovac je hobotnica u srpskim redovima'

23.12.2010 u 10:46

Bionic
Reading

'Milorad Pupovac u 2008. godini nije zamračio 2,1 milijun kuna, nego 3,8 milijuna kuna. Upravo sam bio u DORH-u gdje sam tražio uvid u dokumente nadzora rada Srpskog narodnog vijeća (SNV) i tamo sam saznao tu poražavajuću činjenicu', kazao je Staniša Žarković, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Virovitičko-podravske županije

Žarković je podsjetimo zajedno s Nenadom Vlahovićem, potpredsjednikom Srpskoga narodnog vijeća iz Garešnice, i Nikolom Sužnjevićem iz Gline u ljeto ove godine USKOK-u podnio kaznenu prijavu protiv čelnika Srba u Hrvatskoj, Milorada Pupovca, Saše Miloševića i Rade Dragojevića, zbog navodno nezakonitih i kriminalnih postupaka pri iznošenju financijskog izvještaja SNV-a za 2008. godinu.

Zbog navedenih tvrdnji Vlahović i član Nadzornog odbora Čedomir Čeprnja podnijeli su ostavke na potpredsjedničku, odnosno na funkciju člana NO-a.

Uoči početka današnje Skupštine, na koju nisu pušteni novinari, došlo je i do naguravanja između Žarkovića i zaštitara koji mu nisu omogućili ulazak u dvoranu Hrvatskog novinarskog društva.

'To je demokracija Milorada Pupovca. On je hobotnica u srpskim redovima, a znamo kako hobotnice završavaju', grmio je Žarković

Vlahović je u dvoranu kao delegat ušao, ali je iz nje brzo i izašao.

'Izašao sam za govornicu da pročitam zašto podnosim ostavku, ali je onda za govornicu došao Saša Milošević, uzeo mi papire iz ruke i potjerao sa govornice. Nisu mi dali ni da ostavku podnesem usmeno, ali sam to učinio pismeno jer je ona bila u papirima koje su mi uzeli.

'Milorad Pupovac mora podnijeti ostavku i odgovarati za nestali novac, kao i za činjenicu da je srpskoj zajednici oduzeo dvostruko pravo glasa. Nad nama je izvršena segregacija od srpske manjine. To što je napravio je u interesu SDSS-a, koji je to onemogućio iz vlastitih interesa odnosno da ostane na vlasti', kazao je Vlahović.

Prozvani Pupovac na Žarkovićeve objede nije želio odgovarati i tek je dodao da on ne može na Skupštinu jer nije njezin član, a o navodno zamračenim novcima rekao je samo da je to ispod svake razine te da nema potrebu na to odgovarati.

Predsjednika savjeta za nacionalne manjine Aleksandar Tolanuer nije želio ulaziti u unutarnje stvari SNV-a uz dodatak kako kao i državu tako i nacionalne manjine očekuju izbori.

'Što se tiče dijela u kojem dio novaca SNV prima od nas mogu reći da su bile dvije revizije i da nisu utvrdile nikakve nepravilnosti. Ako ih je bilo iz kakvih drugih izvora o tome ne znam ništa', zaključio je Tolnauer.