Hrvatska BOROVEC TVRDI

Mamićeve fizičke prijetnje novinaru - privatna stvar?!

Gostujući u 'Dnevniku 3' HTV-a glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec komentirao je prijetnje koje je našem novinaru uputio Zdravnko Mamić

'Javne osobe trebale bi paziti što govore', kratko je prokomentirao Borovec Mamićeve prijetnje upućene tportalovom novinaru.

Na pitanje ne bi li zbog ovakvih prijetnji fizičkim nasiljem policija trebala reagirati po službenoj dužnosti, Borovec je kazao: 'Ovisi o tome kako se novinar u tom trenutku osjetio, je li osjetio da je ugrožen on ili njegova obitelj. Ako on podnese prijavu, mi ćemo reagirati.'

Borovec je komentirao i medijske napise da je policija u akcijama po Zagrebu, odnosno na zagrebačkoj Knežiji uhvatila napadače na novinara Jutarnjeg lista Duška Miljuša, poduzetnika Josipa Galinca te bankara Božu Prku.

'Točno je da je u tijeku velika policijska akcija. Molim javnost za razumijevanje, strpite se nekoliko narednih sati. Mi ćemo vrlo skoro, kad time ne budemo ugrožavali tijek kriminalističkog istraživanja, objaviti o čemu se radi. Ja ne mogu ni potvrditi ni demantirati ono o čemu se piše u medijima', rekao je Borovec.

Dan je obilježila i pljačka Volksbanke u zagrebačkoj Dubravi, u kojoj je ubijen zaštitar te banke. Policija je u poslijepodnevnim satima objavila i fotografiju pljačkaša-ubojice.

'Objavili smo fotografiju i očekujemo da će kvaliteta fotografije pomoći da dođemo do počinitelja', rekao je Borovec, dodavši da su iz načina na koji je izvedena pljačka zaključili da se ne radi o vrhunskom profesionalcu te da je to smrtne posljedice najvjerojatnije došlo zbog počiniteljeva gubitka kontrole.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još