SUKOB U ZAGREBAČKOM HOLDINGU

Čović poziva Košišu Čičin Šain na red

22.12.2010 u 15:15

Bionic
Reading

Nešto je trulo u odnosima članova uprave Zagrebačkog holdinga. To je zaključak koji se nameće nakon što je članica uprave Alenka Košiša Čičin Šain te tvrtke zajedno s direktorom podružnice Stanogradnja ZGH Filkom Ceznerom odlučila sazvati konferenciju za novinare u stranačkim prostorijama gradskog odbora HNS-a na temu prodaje stanova u naselju Sopnica – Jelkovec

Zbog održavanja presice, kako doznajemo, predsjednik ZGH-a Ivo Čović pozvat će na razgovor Košišu Čičin Šain i Ceznera jer drži potpuno neprimjerenim i neprihvatljivim da se na stranačkim konferencijama iznose poslovni rezultati ZGH-a budući da smatra da se na taj način šteti ugledu tvrtke.

Končaru nudili stanove za tramvaje

Otkad je napravljena diferencijacija cijene stanova ovisno okvadraturi, zemljopisnom položaju, položaju u zgradi (prizemlje, kat,potkrovlje) cijena kvadrata se kreću od 1.149 do 1.295 eura/m2. KošišaČičin Šain kaže da u ovom trenutku ima rezervirano još 50 stanova teda očekuju da će tijekom siječnja biti prodano njih još 150. Posebnuponudu dali su zaposlenicima ZGH-a koji dio novca za stan mogu dobiti odte tvrtke kroz zajam od 100 eura/m2 za četiri posto kamata na petgodina. Usto, željeli su kompenzacijama kroz kvadrate prebiti diodugovanja izvođačima radova Tehnici i Zagorje Tehno betonu, ali odjednih nisu dobili odgovor, a drugi su tu mogućnost odbili. Baš kao i Končar kojem je ZGH izradu tramvaja želio dijelom platiti u kvadratima.

'Ovu presicu mislili smo održati u ponedjeljak u Skupštini, ali zbog svih događaja koji su se zbili, nismo to uspjeli. Sada sam je sazvala kao članica predsjedništva GO-a HNS-a, a ne kao članica uprave ZGH-a.

HNS je najviše doprinio prodaji stanova u Sopnici – Jelkovec', pravdala se Košiša Čičin Šain iako je na pozivu koji je uputila stajalo da je članica uprave ZGH-a.

Ovim potezom HNS-ovka vjerojatno je odlučila napakostiti nekima iz uprave za koje smatra da su medije pustili priču o tome da istovremeno prima 30 tisuća kuna bruto plaću u upravi ZGH-a i saborsku mirovinu od 17 tisuća kuna, što je, prema njezinim riječima, neistinito.

'Još uvijek nemam ugovor o radu u ZG holdingu. Zbog toga je Damir Novinić i otišao. Njima očito ne odgovaram i ne paše im moja dinamika rada.

Na sjednici nadzornog odbora tražila sam policu osiguranja profesionalne odgovornosti, ali mi je nisu dali. Pa ne bih je valjda ja sama trebala uzeti', tvrdi Košiša Čičin Šain.

Glasnogovornik ZGH Dušan Viro kaže da nema ovlasti davati informacije o ugovorima članova uprave, već da je za to nadležan samo predsjednik NO-a Ivo Družić koji se nije javljao na mobitel.

'U Sopnici ostalo je oko 700 neprodanih stanova. U 2010. godini do početka posljednjeg kvartala prodana su svega dva stana, a od tada pa do danas 39, od čega 36 samo u dvanaestom mjesecu.

Doprinos HNS-a u posljednjem kvartalu je nemjerljiv. Zauzeli smo proaktivan pristup, napravljena je diferencijacija cijene stanova, što do tada nije bio slučaj, a zatekli smo i tisuću neprodanih garaža koje smo sada dali u zakup s mogućnošću da se kroz dvije godine otkupe, a da dio za koji je plaćana zakupnina uđe u konačnu cijenu', ističe Košiša Čičin Šain.

U Sopnici, smatra leži 500 milijuna kuna mrtvog kapitala te da se samo proaktivnim pristupom može nešto uprihoditi, pa će se zbog toga u ZG holdingu od siječnja otvoriti kontakt centar za sve zainteresirane za kupnju stana.