HDZ LIKUJE

'ZG proračun donesen je zbog opstanka na vlasti'

21.12.2010 u 11:31

Bionic
Reading

Dan nakon sjednice Skupštine Grada Zagreba na kojoj su gradonačelnik Milan Bandić i dio SDP-a bili na jednoj strani kod donošenja proračuna za 2011. godinu, a šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić s dvoje kolega na drugoj, oporbenom HDZ-u nije preostalo drugo nego da opet likuje

'Jučer smo prisustvovali skupštinskom cirkusu dosljednosti u režiji SDP-a. Izglasan je jedan od najgorih proračuna koji će se prelomiti na djeci, roditeljima, odnosno građanima Zagreba. Uzeto je sto milijuna kuna za male komunalne akcije, a ured gradonačelnika imat će više.

Svi smo mi taoci sukoba frakcija SDP-a što je bilo vidljivo na Skupštini. Predsjednik zagrebačkog SDP-a i predsjednik kluba zastupnika glasovao je za ono na što HDZ upozorava već dvije godine, a njegovi stranački kolege glasovali su suprotno.

U ozbiljnoj političkoj organizaciji to je nedopustivo i zbog toga bi svi oni trebali podnijeti ostavke. Nas optužuju da zazivanjem izbora želimo izazvati kaos, a istovremeno predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga poručuje da će ta tvrtka završiti godinu sa 300 milijuna kuna u minusu.

Što je to nego put u kaos. Ovaj proračun nije donesen u korist građana već zbog opstanka na vlasti', gotovo u jednom dahu ispalio je HDZ-ov zastupnik u Skupštini Jasen Mesić.

Za Margaretu Mađerić najsporniji dio u novom proračunu jest rezanje naknada za novorođenčad što je u potpunosti antipopulacijska odluka.

'Naknade za prvo i drugo dijete srezane su za pedeset posto i tu se nije smjelo štedjeti. Posebna su priča naknade za treće dijete. Iako se zove naknada za novorođenčad, isplaćuje se do šeste godine djetetova života', zaključila je Mađerić