ŽELI BITI GRADONAČELNICA

Holjevac izlazi na izbore s Nezavisnom listom

19.02.2009 u 12:30

Bionic
Reading

Tatjana Holjevac najavila je danas, na konferenciji za novinare, da na predstojeće lokalne izbore u Zagrebu izlazi samostalno s Nezavisnom listom

S Nezavisnom listom izlazi na izbore za gradonačelnicu, Gradsku skupštinu, Vijeće gradskih četvrti i Mjesne odbore, no o imenima s liste nije željela govoriti, pojašnjavajući kako 'lista još nije složena'.

Ocjenivši kako je u Zagrebu dosta toga napravljeno, Holjevac je ipak rekla kako ima još dosta toga za učiniti, a ona 'ima rješenja za neke od gorućih problema'.

Želimo definirati Zagreb-plan, odnosno svojevrsni ustav grada koji definira smjer u kojem će ići Zagreb u predstojećih 15 godina i to u demografskom, ekonomskom i svakom drugom smislu.

Ocjenjujući kako Zagreb treba decentralizirati, Holjevac je rekla da su zagrebačke Gradske četvrti veće od nekih hrvatskih gradova, pa bi stoga i trebali biti definirani i organizirani kao 'gradovi u gradu'.

Velik problem grada je odlagalište otpada Jakuševac, za kojeg je izrazila nadu da će biti zatvoren do 2010. godine.

Treba hitno napraviti spalionicu smeća, odnosno projekt termičke obrade otpada, a to bi se, kako je rekla, moglo realizirati iz pristupnih fondova EU.
Sebe vidi u ulozi gradonačelnice jer, kako je kazala, gradom treba upravljati, a ne vladati.