SUPRUGA UZVRAĆA UDARAC

Optužila oca bolesne Tine da je sklon nasilju i kokainu

19.02.2009 u 12:16

Bionic
Reading

Magdalena Balković, majka teško bolesne djevojčice Tine, oglasila se priopćenjem za medije u kojem na optužbe supruga da je novac od donacija za Tinu potrošila na skupe aute i luksuz odgovara protuoptužbama prozivajući ga zbog obiteljskog nasilja, pohlepe, lijenosti i sklonosti kokainu

'Moj suprug Tonči Špika je taj koji je novac trošio kako bi podmirio kockarske i druge dugove. Kuća koju smo obnovili je njegova, no sve se uredilo zbog Tine koja je trebala bolje uvjete jer je sklona infekcijama', tvrdi gospođa Balković.

Od novaca od humanitarne pomoći u kuću su uveli struju i vodu, postavili prozore i vrata te nadogradili kuhinju, kupaonicu i postavili dva klima-uređaja.

Također su kupili stariji Golf koji nije bio dovoljno siguran za česta putovanja u Zagreb, pa su nakon toga kupili i Ford Focus.

Proziva muža da joj nikada nije pomagao oko bolesne Tine te da njegovu plaću u iznosu od 2.700 kuna nikada nije vidjela.

'Tonči je dao otkaz i nagovorio me na kupovinu kombija kojim je on trebao prevoziti turiste. No, kombi je stajao cijelo ljeto, a onda je suprug na mene počeo vršiti pritisak da na njega prebacim invalidninu, dječji doplatak i porodiljni. Nisam pristala na to, pa mi je prijetio i tjerao me iz kuće', optužuje dalje Magdalena.

Kuću je napustila, tvrdi, s Tinom u naručju i u pratnji policije. Otišla je u podstanarstvo, bez ijedne stvari iz kuće u devet godina starom BMW-um, koji je zamijenila jeftinijim Hyundaijem jer više nije imala novca.

Na račun supruga iznijela je teške optužbe: 'Nebrojeno puta mi je prijetio, vrijeđao me i tukao, a pred mojom starijom kćeri je šmrkao kokain.'

Njen odvjetnik Vinko Ljubičić naglasio je da je već zatražio da se Magdalena proglasi isključivom nositeljicom roditeljske skrbi za Tinu Špika.