Hrvatska RIMSKI BISKUP NA HIPODROMU

Pogledajte program Papina posjeta Hrvatskoj

Hrvatska biskupska konferencija (HBK) i Državni odbor za pripremu i praćenje pohoda Svetoga Oca Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj priopćili su program Apostolskog putovanja pape Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj koji će boraviti u Zagrebu 4. i 5. lipnja 2011, a geslo pohoda bit će 'Zajedno u Kristu', izvijestio je danas Tiskovni ured HBK

Nakon svečanog dočeka u zagrebačkoj zračnoj luci, kako se navodi, Papa će se susresti s predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem u Uredu Predsjednika na Pantovčaku i predsjednicom hrvatske Vlade Jadrankom Kosor u Apostolskoj nuncijaturi.

U Hrvatskom narodnom kazalištu Sveti Otac susrest će se s predstavnicima kulture, akademske zajednice, poduzetnika, civilnog društva, politike, diplomatskog zbora te s poglavarima vjerskih zajednica.

Na kraju prvoga dana Papa će biti na molitvenom bdijenju s mladima na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića.

Središnja točka pastirskog pohoda Republici Hrvatskoj bit će svečano euharistijsko slavlje u povodu Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koje će Sveti Otac predvoditi 5. lipnja na zagrebačkom Hipodromu.

Poslije svete mise papa Benedikt XVI. predmolit će molitvu 'Kraljice neba' i iz Zagreba, u svom tradicionalnom nedjeljnom podnevnom obraćanju, uputiti poruku vjernicima diljem svijeta.

U nedjelju, 5. lipnja, popodne Papa će u zagrebačkoj katedrali predmoliti molitvu Večernje u zajedništvu s biskupima, svećenicima, redovnicima, redovnicama, bogoslovima i sjemeništarcima. Zatim će se Sveti Otac pomoliti na grobu blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

Hrvatska u radosti i ovaj put iščekuje dolazak Petra naših dana pape Benedikta XVI., stoji u priopćenju koje su potpisali nadbiskup i metropolita đakovačko-osječki, predsjednik HBK-a Marin Srakić te ministar vanjskih poslova i europskih integracija, predsjednik Državnog odbora za pripremu i praćenje posjeta Svetog Oca Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj Gordan Jandroković.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još