Hrvatska ŽEJKO JOVANOVIĆ

'Kosoričina rekonstrukcija Vlade je prikrivena korupcija!'

'Kosoričina rekonstrukcija Vlade samo je još jedan prikriveni primjer političke korupcije jer će narednih godinu dana novcem iz proračuna zapravo voditi svoju predizbornu kampanju, a ne rješavati stvarne probleme hrvatskog gospodarstva i društva', rekao je danas u Rijeci SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović

Dodao je da je sve o čemu su SDP-ovci govorili cijelu 2010. sada, na kraju godine, dobilo potvrdu te da je HDZ sa svojim klijentelističkim koalicijskim, politički korumpiranim partnerima iz HSS-a i SDSS-a, uveo Hrvatsku u gospodarsku krizu koja je prerasla u opće društvenu krizu i završila krizom upravljanja državom i općim moralnim slomom politike.

Prema njegovim riječima, Vlada Jadranke Kosor, kao Vlada kontinuiteta Ive Sandera, u trenutku kada je on ostao bez imuniteta, izgubila je i najmanji djelić vjerodostojnosti, kredibiliteta i legitimiteta, stoga je glasno ponovio da hrvatskoj Vladi nije potrebna nikakva rekonstrukcija, već da je Hrvatskoj potrebna nova vlada.

‘Rekonstrukcija je potrebna HDZ-u koji mora otići u oporbu da bi se izliječio od Sanaderovog korupcijskog sindroma, a građani Hrvatske trebaju dobiti šansu da na izborima odluče o novoj generaciji političara koji će Hrvatskoj vratiti optimizam i nadu u budućnost, vjeru u politiku i povjerenje u političare’, drži Željko Jovanović.

Njegov stranački kolega Slavko Linić rekao je da se vodi loša politika te da nisu zadovoljili ni Sabor ni Vlada, koja je radila na štetu građana i gospodarstva.

‘Oni koji pokušavaju reći da opozicija i pozicija trebaju surađivati, ne shvaćaju što se događalo proteklih osam godina’, rekao je Linić objasnivši da među njima nema dodirnih trenutaka, jer ih vladajući ne žele shvatiti.

‘Teško je, bit će još i teže, plaćat ćemo ceh ovakvog vladanja, no svaka teška situacija ima rješenje, ali nužna je promjena politike’, zaključio je Linić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još