GRADONAČELNIKOVA NERVOZA

Kerum: Mediji su najveće zlo ovog društva!

17.12.2010 u 11:18

Bionic
Reading

Nervoznog splitskog gradonačelnika smeta doslovce svako postavljeno pitanje. Nije ni čudo: danas se odlučuje o prodaji 30 posto dionica Hajduka, a njemu se žuri, jer je rupu u proračunu gotovo nemoguće zakrpati

Splitski gradonačelnik Željko Kerum jutros je jako, jako nervozan: na sjednici Gradskog vijeća na kojoj se odlučuje o proračunu, božićnicama za umirovljenike i nezaposlene te o prodaji dionica Hajduka jedva čeka da ga netko nešto priupita, pa

da plane.

'Zašto ne primate građane, osim ako vam zaprijete medijima?', zapitao je HNS-ovac Goran Kovačević, što je bilo dovoljno za novi performans:

'Ti koji prijete medijima, bolje da ni ne dolaze! Vama su mediji najbitniji, a oni su najveće zlo ovog društva! Da imate obraza, jasno biste rekli da je PDV na novine 10 posto, a na hranu 22 posto! Je li luksuz hrana ili novine? To stoji dugi niz godina i to je vlast napravila da mediji lijepo pišu o njoj', do daske je Kerum pojednostavnio stvari.

'Užas je šta se radi i šta se radilo!', zavrištao je gradonačelnik.

HSP-ovcu Luki Roguljiću je pak na pitanje zašto mu nije dostavljen traženi financijski izvještaj Hajduka za prošlu godinu, odgovorio vrlo drsko:

'Slanje financijskog izvještaja tebi je čisti gubitak, jer ga ti ne znaš ni pročitati!'

Splitsko Gradsko vijeće, inače, danas će najvjerojatnije prihvatiti odluku gradonačelnika Željka Keruma o prodaji 30 posto dionica Hajduka. Već u startu bilo je burno: SDP i HSP zatražili su skidanje točke s dnevnog reda, žalili su se na kasno dostavljanje materijala za sjednicu i upozoravali da se radi o predmetu od velike važnosti, no Kerumova mašinerija bila je jača – ima 13 ruku u Vijeću, taman dovoljno da mu sve odluke glatko prođu.

HSP je predložio i raspisivanje referenduma te traži da o prodaji kluba odluče svi građani Splita, no uzalud – odbijen je. Treba, dakle, pričekati nekih tridesetak točaka dnevnog reda - razglabat će se o rebalansu proračuna za ovu godinu i usvajanju proračuna za iduću godinu, odlučivat će se i o božićnicama za umirovljenike i nezaposlene - a tek nakon toga na red dolazi Hajduk. Kerumu se žuri prodati dionice, jer računa na oko 50 milijuna kuna kojima će zakrpati ogromnu rupu u splitskoj gradskoj blagajni.

Na sjednici Gradskog vijeća očekuje se i predsjednik kluba Joško Svaguša, koji će morati objasniti kako je samo u prvoj polovici ove godine uspio ostvariti minus od preko 20 milijuna kuna…