OTKRIĆE STUDENTA FILIĆA

Sanader je lagao da mu je Columbia platila 25.000 dolara!

16.12.2010 u 08:03

Bionic
Reading

Student Goran Filić razotkrio je lažnu imovinsku karticu Ive Sanadera. Iz Filićeva dopisivanja s dekanom Harrimanova instituta Sveučilišta Columbia, otkrilo se da Sanader nije primao honorar. Nikad mu nije isplaćen iznos od 25 tisuća dolara za godinu dana rada na Harrimanovu institutu Sveučilišta Columbia u New Yorku koje je prijavio nedavno Saboru u svojoj imovinskoj kartici, piše Večernji list

Večernjak ističe da se nikad ne bi utvrdilo da laže o honoraru s Columbije da nije bilo Gorana Filića, Hrvata koji je prije nekoliko godina magistrirao na školi za međunarodne odnose (SIPA) Sveučilišta Columbia.

Naime, o Sanaderovoj plaći ni na Sveučilištu niti na institutu službeno nikada nisu htjeli govoriti, jer je to u Americi, naprosto, nepristojno.

Večernji list otkriva da je Filić, kao bivši student, nekoliko puta pisao vodstvu svog bivšeg sveučilišta i potvrda da Ivo Sanader laže stigla mu je na mail i to izravno od Timothyja Fryja, dekana Harrimanova instituta.

Goran Filić uporno je pokušavao doznati kako se moglo dogoditi da njegovo ugledno sveučilište primi bivšeg premijera čije se ime spominje u gotovo svakoj aferi u Hrvatskoj. Bio je protiv suradnje Ive Sanadera sa sveučilištem i 'prosvjedovao' je čim se doznalo da Sanader postaje jedan od suradnika Instituta, a kada je bivšem premijeru u Saboru ukinut imunitet, Goran je vodstvu Instituta pisao opet.