MILORAD PUPOVAC

'Rekonstrukcija Vlade je moguća prije blagdana'

15.12.2010 u 20:19

Bionic
Reading

Prema neslužbenim informacijama HTV-a, premijerka Jadranka Kosor je posljednja dva dana s koalicijskim partnerima dogovarala rekonstrukciju Vlade i dobila njihovu potporu

Kako prenosi HTV, koalicijski partneri jedino zahtijevaju temeljitu, a ne kozmetičku rekonstrukciju.

Ministri koji bi trebali otići iz Vlade su već poznati - visoki dužnosnici HDZ-a Branko Vukelić, Ivan Šuker Marina Matulović Dropulić i Božidar Kalmeta.

Ako Jadranka Kosor dobije potporu stranke, novi bi ministri mogli biti u Vladi do kraja godine - prenosi HTV, dok Večernjem listu jedan visokopozicionirani HDZ-ovac kaže da nije siguran hoće li se rekonstrukcija dogoditi u tako kratkom roku:

'Doista ne znam hoće li biti izvanredne sjednice Sabora zbog rekonstrukcije Vlade. Iskreno, imamo problema s kadrovima koji bi ušli u Vladu. Znate i sami da je nekoga teško uvjeriti da to prihvati sad prije izbora. Naime, tom rekonstrukcijom trebali bismo pronaći potpredsjednika Vlade zaduženoga za investicije, a u potrazi smo i za novim ministrom financija, ministrom zaštite okoliša i graditeljstva, ministrom kulture i ministrom obrane', rekao je i dodao da traju intenzivne konzultacije.

Navodno je i ministar Darko Milinović trebao 'letjeti' iz Vlade aki je, kako je Večernjaku rekao visoki izvor iz HDZ-a, 'Milinović na vrijeme povuko ručnu'.

Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac je u Dnevniku 3 rekao da SDSS već jako dugo smatra da je rekonstrukcija nužna i da Kosor ima njihovu podršku da 'izvrši neophodne promjene kako bi se Vlada mogla suočiti s problemima društva'.

'Ono što je za nas bilo važno je da rekonstrukcija ne bude simbolička i da Vlada dobije novu snagu, nove ideje i nove politike. U protivnom, pitanje je bi li mogli izdržati', rekao je Pupovac, a u vezi imena zamjena starih ministara kaže da odluku prepušta Kosorici.

Pupovac smatra da je rekonstrukciju potrebno napraviti što je moguće prije i kaže da je tehnički realno da se to napravi prije blagdana.