Hrvatska ŠTO JE REKAO SUTKINJI?

Sanader se izjasnio o izručenju Hrvatskoj

Ivo Sanader je u salzburškom zatvoru danas razgovarao sa sutkinjom koja ga je upitala je li suglasan s izručenjem Hrvatskoj. Njegovu odluku, prema informacijama HRT-a, otkrit će nam sutra u 10 sati na konferenciji za novinare

Voditeljica odjela Državnog odvjetništva u Salzburgu Barbara Feichtinger sutra će javnosti objaviti što je odbjegli bivši premijer Sanader rekao - protivi li se hrvatskom zahtjevu za izručenjem ili ne.

U slučaju da Sanader pristane na izručenje, kako je najavljivao preko odvjetnika, u Remetincu će biti možda i do Božića. Ako se odluči usprotiviti izručenju, postupak se može oduljiti na nekoliko mjeseci, teoretski i do dvije godine.

Naime, Sanader može zatražiti politički azil i optužiti hrvatsko pravosuđe da protiv njega vodi politički proces i mjesecima čekati odluku u Austriji. Ako bude imao za jamčevinu, mogao bi odluku čekati i na slobodi.

Vjeruje li Sanader hrvatskom pravosuđu i institucijama na koje se godinama pozivao, znat ćemo sutra u 10 sati.

Sanadera bi u Salzburgu, prenosti HTV, trebali ispitati i austrijski istražitelji po pitanju afere Hypo Alpe Adria Bank i to 22. prosinca na videokonferenciji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još