PUKLA LJUBAV

HSLS i u Splitu raskinuo s HDZ-om i HSS-om

15.12.2010 u 17:43

Bionic
Reading

Splitsko-dalmatinsko Županijsko vijeće HSLS-a priopćilo je danas da je jednoglasno odlučilo u toj županiji raskinuti koaliciju s HDZ-om i HSS-om jer je opredijeljeno za 'politiku samostalnog puta HSLS-a na hrvatskoj političkoj sceni'

'Koalicije s blokovima desne i lijeve opcije postale su nam uteg u provođenju vlastite politike. Ne možemo zastupati stajalište o neprihvatljivosti podjele hrvatske političke scene u dva bloka, a istodobno biti dio jednog bloka', navodi se u priopćenju koje je potpisala predsjednica splitsko-dalmatinske Županijske organizacije HSLS-a Anita Šimac-Rako. Također se kaže da HSLS u toj županiji 'ne nalazi svoje mjesto u koaliciji u kojoj ne može realizirati svoje programe ni svoju politiku'.

'HSLS je riješio svoj problem fotelja i interesa pojedinaca koji su bili na štetu stranke', dodaje se u priopćenju.

Koalicija tih triju stranaka u Splitsko-dalmatinskoj županiji uspostavljena je u travnju 2009., uoči lokalnih izbora, održanih u svibnju. Na njima je HSLS osvojio dva mandata u splitsko-dalmatinskoj Županijskoj skupštini te je koalirao s HDZ-om i HSS-om, no nedavno je jedan od dva HSLS-ova vijećnika izišao iz te stranke i pristupio HDZ-u, rečeno je u splitsko-dalmatinskome HSLS-u.