PRORAČUN ZA 2011.

Osijek završava godinu s dugom od 20 milijuna kuna

15.12.2010 u 16:45

Bionic
Reading

Pred sutrašnju sjednicu osječkog Gradskog vijeća zeleno svjetlo prijedlogu proračuna za 2011. godinu od 474,7 milijuna kuna dalo je gradsko gospodarsko-socijalno vijeće na današnjem sastanku. Gradska vlast, između ostaloga, predlaže zaduženje od 70 milijuna kuna za financiranje građevinskih projekata poput uređenja Trga slobode u središtu grada i dijela naselja Jug II

Gradski proračun za 2011. godinu manji je od ovogodišnjeg za 30 milijuna kuna, a od lanjskog za 120 milijuna kuna. Osijek se još oporavlja od rekordnog i nerealnog trošenja 2009. godine kada se pokušavalo prikupiti 594 milijuna kuna, ali je godina završila s minusom od 68 milijuna kuna u gradskoj blagajni.

'Zatvorili smo rupe kroz koje je curilo, a s ovim kreditom želimo pokrenuti nove projekte.', rekao je dogradonačelnik Ivan Vrdoljak nakon današnje sjednice GSV-a. Pročelnica za financije Zvjezdana Tuma-Pavlov rekla je da se plaće u institucijama korisnicama prorčuna neće mijenjati.

Za socijalnu skrb i zdravstvo namjenjeno je 32 milijuna kuna, sportu 30 milijuna, a vrtićima 27 milijuna kuna. I ove godine Osijek završava u gubitku, i to od 20 milijuna kuna. O proračunu sutra glasaju vijećnici na sjednici Gradskog vijeća.

Za izradu dokumentacije za dugo najavljivani projekt obnove Trga slobode, velike pješačke zone u središtu grada, jučer je s tvrtkom Rechner potpisan ugovor. Rechner dokumentaciju mora izraditi do ožujka 2011. godine, a ona će Grad Osijek stajati 664 tisuće kuna, što se planira pokriti sredstvima iz spomenutog kredita. Prilikom potpisivanja tog ugovora gradonačelnik Krešimir Bubalo rekao je da bi obnova trebala završiti do 2012. godine.