Hrvatska SUŠA U BLAGAJNI

HSP: Kerum vodi Split u bankrot

Usprkos besparici, gradska vlast do Božića će svim nezaposlenima i umirovljenicima podijeliti bonove u vrijednosti 400 kuna. U kojim (i čijim) trgovinama će se moći iskoristiti – saznat će se naknadno

Splitski HSP-ovci, koji u Gradskom vijeću imaju jednog vijećnika i tek nedavno su se otrgnuli iz zagrljaja Kerumove koalicije, danas su ponovno oštro kritizirali gradsku vlast.

'Split se nalazi pred bankrotom, a SDP i HDZ, koji navodno predstavljaju opoziciju, šute o tome. Gradonačelnik je prošle godine predložio proračun od milijardu i 165 milijuna kuna, rebalansom ga je smanjio na 909 milijuna, a do kraja studenoga uprihodio je samo 676 milijuna. Gdje misli nabaviti 230 milijuna u samo dva tjedna?', pita se šef stranke Hrvoje Tomasović.

Kerum je, kaže, gradskoj upravi zabranio da otkriva podatke o stanju u gradskoj blagajni, pa su do ovih podataka došli na jedvite jade.

'Gdje su ti njegovi investitori iz svemira, zar on stvarno misli da smo svi retardirani?', zapitao se HSP-ov vijećnik Luka Roguljić. Onaj isti koji je prije samo nekoliko mjeseci spasio Kerumovu vlast i digao ruku za imenovanje Duška Mucala u HNK. Po njemu, do kraja godine proračun bi mogao dosegnuti jedva 730 milijuna kuna.

'Grad stagnira i jede svoju supstancu, novca ima samo za plaće i tekuće troškove. Događa nam se prava katastrofa', upozorava Roguljić.

Splitsko Gradsko vijeće u petak će raspravljati o proračunu za 2011. godinu. Po informacijama iz Banovine, Kerumova vlast nešto je ambicioznija od HSP-ovih predviđanja: računaju da će se gradska blagajna ove godine ipak dobaciti do 936 milijuna kuna, a za iduću godinu planiraju iznos od 997 milijuna. Usprkos besparici, predloženo je da se svim splitskim umirovljenicima i nezaposlenima uoči Božića dodijeli poklon-bon u iznosu od 400 kuna. U čijim trgovinama će se bonovi moći potrošiti – bit će odlučeno, kažu, nakon što se prikupe ponude svih zainteresiranih trgovačkih lanaca...
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još