NAVODILI GA LIJEČNICI

Škabrnjanku porodio suprug u automobilu

18.02.2009 u 13:00

Bionic
Reading

Na spojnoj cesti Zadar - Gaženica jutros je rodila 27-godišnja Škabrnjanka Ivanka Jurić, potvrdio je za Večernji list Zvonimir Vrančić, ravnatelj Opće bolnice Zadar

Ravnatelj Vrančić ispričao je da je gospođu iz Škabrnje suprug vozio u zadarsku bolnicu, no porod je već počeo, pa je suprug sam porodio svoju ženu koja je rodila djevojčicu tešku 2.600 grama i dugu 49 centimetara. Odmah nakon poroda došla su i kola hitne pomoći, čija je ekipa majci podvezala pupkovinu i pružila pomoć njoj i djetetu.

'Oko devet sati počeli su mi trudovi, počelo me boljeti pa sam zvala supruga. Sve se brzo odvijalo, a rodila sam u 9.40, i to u autu na cesti. Najbitnije je da mi je dijete zdravo i da je sve prošlo u redu', rekla je za Večernjak sretna Ivanka Jurić, koju je porodio suprug Tomislav (28). Bračni par Jurić već ima djevojčicu od tri i pol godine.

Tomislav je porodio Ivanku uz pomoć Stoje Ivković, sumještanke iz Škabrnje.

'Sjećam se da sam išao na posao, da sam počeo čistiti snijeg kod odmorišta Nadin gdje radim u HAC-u, kao i ženina poziva te dolaska po nju. Kada mi je supruga viknula: 'Glava je već vani!', stao sam sa strane kod izlaska za Bibinje i onda se sve počelo odvijati velikom brzinom. Prvo sam zaustavio Stoju, našu sumještanku, a potom sam i nazvao liječnike koji su mi preko telefona govorili kako treba porađati. Ubrzo je beba sama izašla, to je sve što vam mogu reći i zahvaliti hitnoj koja je brzo došla', rekao je Tomislav.