OLUJNO NEVRIJEME POHARALO BRODSKU ŽUPANIJU

Vjetar odnio kućicu s autobusne stanice i oštetio 11 auta

10.12.2010 u 15:30

Bionic
Reading

Olujno nevrijeme poharalo je jučer oko podneva Brodsko-posavsku županiju. Jak vjetar koji je u naletima puhao brzinom od oko 90 km na sat rušio je sve pred sobom, a štete koje je napravio u Slavonskom Brodu i okolici zbrajat će se još danima

Telefoni svih dežurnih službi, policije i vatrogasaca doslovno su se usijali od poziva građana čiji su automobili i kuće oštećeni. U nevremenu, koje je trajalo nešto više od tri sata, olujni je vjetar čupao stabla, nosio krovove, otkidao reklamne panoe. Neki su dijelovi grada ostali i bez struje, a na Trgu pobjede je zbog padanja dijelova fasada sa zidova zgrada od 12 do 12.50 obustavljen i promet.


Srušena stabla oštetila su 11 osobnih automobila. Na jedan automobil u vožnji vjetar je bacio reklamu s obližnje trgovine, a u oluji su srušena i dva velika reklamna panoa u naselju Slavonija II. U Zagrebačkoj je ulici olujni vjetar podigao i limeni krov s dvorišne zgrade, koji je potom pao na drugu zgradu oštetivši krov i ogradu. Naletu divljeg vjetra nije odoljela ni kućica za putnike na autobusnom stajalištu u Trnjanima koju je vjetar iščupao iz ležišta bacivši je potom na dva automobila koja su pritom znatno oštećena.

Srušena stabla popadala su i na kolnike i u Ježeviku te u Divoševcima, Jarugama i Novom Gradu, na području Policijske postaje Vrpolje, zbog čega se promet odvijao naizmjenično. U Velikoj je Kopanici vjetar iz zemlje iščupao prometne znakove, a u Starom Topolju pokidao je i polomio polubranik na prijelazu željezničke pruge.

U Novoj Gradiški i okolici policija je također više puta intervenirala zbog pucanja dimnjaka i oštećenja krovova, čupanja i pada stabala, rušenja zidova, oštećenja vodiča električne energije, pucanja polubranika na prijelazu željezničke pruge te oštećenja semafora.

Nasreću, u olujnom nevremenu, koje je preko tri sata pustošilo tom slavonskom županijom, nije bilo ozlijeđenih osoba, te je sve prošlo samo s materijalnom štetom.