Hrvatska ZIMSKI UVJETI

Poledica ometa promet diljem Hrvatske

Opreznije treba voziti zbog poledice na većini cesta u unutrašnjosti posebice na mostovima i nadvožnjacima, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK)

Zbog zimskih uvjeta zabrana je za kamione s prikolicama i tegljče s poluprikolicama a ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Lici: D 42 Josipdol-Poljanaki, D 218 Užljebić-Doljani i D 506 Dobroselo-Mazin-Gračac.

Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.

Trajektni prekid

Zbog vrlo jake bure što puše na Makarskom primorju brzinom od šezdesetak, a na udare i do 110 kilometara na sat, od jutros u 6 sati u prekidu je trajektni promet na liniji Sumartin - Makarska.

Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, na čvoru Kraljevečki Novaki vozi se dvosmjerno, a u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama.

Zbog vode na kolniku za sav je promet zatvorena državna cesta D 36 Karlovac-Pisarovina-Pokupsko u mjestima Koritinja i Gradec.

Zatvorene su i županijske ceste: ŽC 5028 Podhum-Soboli, ŽC 5146 Donji Kosinj-Rudinka, ŽC 5152 Kosinj-Bakovac, ŽC 6104 Bitelić Gornji-Bitelić Donji, ŽC 6082 Vrlika-Rumin, ŽC 3098 u mjestu Donji Bukovac I Ozaljski Ilovac(prema GP Jurovski Brod), ŽC 3149 u Donjem Mekušju i Husju, ŽC 3156 Žažina-M.Gorica i ŽC3140 u mjestu Brihovo, te lokalne ceste LC 58032 Zapeć-Blaževci i LC u mjestu Priselci.

Zbog razminiranja cestovnog i zaštitnog pojasa, na ŽC Oklaj-Širitovci, svakog dana od 8 do 16 sati, vozila će se propuštati po 15 minuta svakog punog sata.

Naizmjence se vozi na Jadranskoj magistrali (D 8), preko Šibenskog mosta.

Za sav promet zatvoren je malogranični prijelaz Obrež kod Ozlja zbog vode na kolniku. Vozače teretnih vozila HAK upozorava da prema graničnom prijelazu Jurovski Brod idu državnom cestom D6 preko Netretića zbog zatvaranja županijske ceste preko Donjeg Bukovca. Granični prijelaz Plovanija otvoren je samo za vozila do 3,5 t.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još