DOK SANADER BJEŽI

Uhićen Robert Ježić!

09.12.2010 u 18:49

Bionic
Reading

Robert Ježić, vlasnik Dioki Grupe i riječkog dnevnika Novog lista, uhićen je večeras oko 18 sati u Zagrebu u Kaptol centru, neslužbeno se doznaje

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec rekao je da je riječ o USKOK-ovom predmetu, pa ne može govoriti o tom slučaju, dok se u USKOK-u ništa nije moglo doznati.

Ježić je, prema nepotvrđenim informacijama koje prenose mediji, navodno uhićen u Kaptol centru dok je u društvu pio kavu. On je navodno četvrtoosumnjičeni zbog slučaja nezakonitog poslovanja HEP-a s Diokijem.
U tom slučaju, neslužbeno se doznaje, još su osumnjičeni bivši premijer Ivo Sanader, koji je danas otišao iz Hrvatske, Ivan Mrljak iz HEP-ovog društva Opskrba i bivši predsjednik uprave HEP-a Ivan Mravak.

Podsjetimo, nakon provedene istrage i svjedočenja bivšeg predsjednika uprave HEP-a Ivana Mravka, iz USKOK-a je priopćeno da se Mravak i Ivan Mrljak, bivši direktor opskrbe HEP-a terete da su se od listopada 2008. do rujna 2009. godine udružili s više osoba iz dvaju dioničarskih društava kojima je isporučivana struja po povlaštenim cijenama te im je na taj način na štetu HEP-a pribavljena dobit od 6,3 milijuna kuna.

Mediji su objavili da se radi o tvrtkama iz Dioki grupe, u većinskom vlasništvu Roberta Ježića, koje su u nekoliko navrata dobivale popuste na isporučenu struju.

Osim jeftinije struje, Mravak se sumnjiči da je Diokiju, bez odluke uprave HEP-a, dao zajam od 15 milijuna kuna s rokom otplate od 60 dana i kamatom od 10,5 posto.