Hrvatska NOVI PRIJEDLOG PRORAČUNA

Zbogom jeftinim vrtićima u Zagrebu tek od 2. svibnja 2011.

  • Autor: V.Brkulj
  • 9.12.2010 15:49:42
  • 9.12.2010 14:52:42

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić predstavio je danas novi prijedlog proračuna za 2011. godinu koji će uputiti na drugo čitanje u Gradsku skupštinu, čija će se sjednica održati za desetak dana

Proračun ostaje u gabaritima prvotnog prijedloga od 6,790 milijardi kuna i sasvim je sigurno da će tijekom godine doživjeti minimalno jedan rebalans. Sukladno najavama otprije nekoliko tjedana, napravljen je novi prijedlog subvencija za besplatni gradski i prigradski prijevoz, participacija za smještaj djece u jaslice i vrtiće, smještaj učenika u produljenom boravku u školi te novčanu pomoć za umirovljenike i novorođenu djecu, a možete ga pronaći klikom na link.

Novost je i to da nove cijene ne bi vrijedile, kako je to bilo najavljeno, s početkom 2011, već bi na snagu stupile s drugim danom svibnja.

'Sedamdeset posto stečenih prava zadržali smo i nema pogađanja oko principa socijalne pravednosti. Novim prijedlogom nastojali smo dodatno zaštiti sirotinju. Odlučili smo sve pomaknuti za početak svibnja, da ne bismo napravili kaos u ovo predblagdansko vrijeme', kazao je Bandić.

Uz kaos koji bi se stvorio da je sve ostalo po prvotnom prijedlogu, dodatan razlog za prebacivanje svega na početak svibnja je i činjenica da će Porezna uprava moći izdati građanima podatke o prihodima za 2010. godinu tek nakon 22. veljače.

'Sve primjedbe koje je stavila Skupština implementirali smo u novom prijedlogu', kazao je glavni gradski financijaš Slavko Kojić.

Tvrtke kojima upravlja Zagrebački holding, a koje primaju subvencije, poslovat će po starom do 1. srpnja, dokad bi trebale predočiti detaljne planove, analize i racionalizaciju raspolaganja novcem koji dobivaju.

'Nakon srpnja više ništa neće biti kao prije', istaknuo je Bandić.

Kako se doznaje od čelništva Holdinga i Gradske uprave, blizu su i postizanja dogovora oko plaćanja potraživanja koja ZGH ima od Grada. Tako bi se 120 milijuna kuna duga za gradnju u naselju Sopnica – Jelkovec trebalo riješiti u tri rate, a na pomolu je i rješenje za plaćanje rata za Arenu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još