JADRANKA KOSOR:

'Prijete mi izravno i neizravno!'

08.12.2010 u 16:36

Bionic
Reading

Jadranka Kosor rekla je da joj dolaze brojne izravne i neizravne prijetnje kojima se pokušava zaustaviti borbu protiv korupcije

Zamoljena da objasni svoju izjavu sa sjednice valpovačkoga Gradskog vijeća o prijetnjama koje u borbi protiv korupcije 'dolaze s različitih strana ili razina', predsjednica Vlade rekla je kako ima mnogo izravnih i neizravnih prijetnja te poruka kojima se želi zaustaviti ili ublažiti borba protiv korupcije, ali to se neće dogoditi.

Dodala je kako nju i njezine kolege u Vladi 'ništa neće uplašiti ili spriječiti da borbu protiv kriminala i korupcije dovedu do kraja, ne vodeći računa o tome do koga će to doći'.

Jučerašnje optužbe čelnika HDSSB-a po kojima je novcem iz afere 'kamioni' financirana njezina kampanja 2005. godine, premijerka Kosor komentirala je rekavši da smatra da bi ljudi koji vode tu stranku 'trebali dobro počistiti ispred svojih vrata i unutar svoje kuće'.

Na novinarsko pitanje što će potpuna primjena OIB-a od 1. siječnja iduće godine donijeti hrvatskim građanima, premijerka je odgovorila kako OIB 'postaje moćno sredstvo borbe protiv korupcije, jer će stvari koje su mnogi mislili zataškati ili sakriti sada izići na vidjelo'.