IZ JUŽINE U HLADNOĆU

Sutra pad temperature za 15 stupnjeva i snijeg

08.12.2010 u 12:13

Bionic
Reading

Dobra vijest za sve one kojima proljetna temperatura koja se opasno približila 20 Celzijevih stupnjeva na početku zime ne odgovara. U četvrtak će se, kao i početkom tjedna, dogoditi dramatična promjena vremena, Tijekom dana temperature zraka spustit će se za više od deset stupnjeva

Kronični bolesnici, oprez!

Nagle promjene vremena posebno teško padaju meteoropatima, no kronični bolesnici najugroženija su skupina. Ovdje možete pročitati svjete liječnika specijalista kako se ponašati tijekom nagle promjene vremena i loše bioprognoze.

Nakon toplog utorka, dočekala nas je još toplija srijeda. No južini je kraj - tijekom četvrtka doći će do ponovnog zahlađenja i vraćanja temperature 'na normalu'. U četvrtak nas očekuje mjestimična kiša koja će se pojačavati prema kraju dana, dok su na Jadranu mogući grmljavinski pljuskovi.

Južina će se zadržati tijekom prve polovice dana, no poslijepodne i navečer stiže naglo zahlađenje, a kiša bi u unutrašnjosti i gorju mogla prijeći u susnježicu i snijeg. Dok će u četvrtak prijepodne temperatura zraka biti između devet i 14 stupnjeva u unutrašnjosti te od deset do 15 na Jadranu. U drugom dijelu dana temperature će se u cijeloj Hrvatskoj sniziti za deset do 15 stupnjeva.

U unutrašnjosti će puhati umjeren do jak sjeverac, a na Jadranu jaka i olujna bura i tramontana.  Slično nas vrijeme očekuje do sredine sljedećeg tjedna, hladno i vedro. Temperature će u središnjoj Hrvatskoj uglavnom biti ispod nule, a na Jadranu će rasti do deset Celzijevih stupnjeva.