VATRA U TRATINSKOJ

Požar u stanu prepunom smeća

17.02.2009 u 18:09

Bionic
Reading

U utorak oko 14.30 u Tratinskoj ulici u Zagrebu buknuo je požar u stanu prepunom smeća

Stan pedesetjednogodišnjeg Frane Kolaka, površine 70 kvadrata, doslovno je od poda do stropa bio ispunjen starim stvarima, bocama i smećem. Struju i vodu ovom su već 30 godina nezaposlenom ugostitelju odavno isključili zbog neplaćanja računa, pa koristi svijeće.

Osim nepodnošljivog smrada koji se širi zgradom, susjedi godinama trpe njegovo verbalno i fizičko zlostavljanje. Prije Domovinskog rata godinu i pol dana proveo je iza rešetaka jer je susjeda izbo nožem.

Stanari su se godinama žalili Gradu, Zavodu za javno zdravstvo, inspekciji, čak su ga htjeli poslati na liječenje, ali svi nadležni ustvrdili su jednako: stan je njegov i on u njemu može raditi što želi. Dok su se vatrogasci mučili s gomilom stare odjeće, točnije bacali je kroz balkon u kamion, na ulici se pojavio Kolak, koji je navodno pobjegao kad je vidio da gori, piše Večernji list.

'To su mi susjedi namjestili! Stalno me pljačkaju, žele uzeti moje zlato, robu i namještaj što su mi ostavili roditelji', optuživao je susjede dok ga policija nije pozvala sa strane na razgovor.