POTRAGA ZA FOTOAPARATOM

Ronioci će pretraživati uvalu u kojoj je nađena mrtva Britt

17.02.2009 u 16:38

Bionic
Reading

Ronioci Interventne jedinice PU dubrovačko-neretvanske u srijedu će ujutro ponovno roniti na području akvatorija dubrovačke uvale Danče, gdje je 6. listopada prošle godine, 20 dana nakon nestanka, pronađeno tijelo Britt Lapthorne

Ronioci će tražiti Brittin fotoaparat marke Cannon. Pretpostavlja se da je Australka u zadnjim trenucima svog života njime snimila jednu osobu ili više njih. Tako bi dubrovačka policija prestala tapkati na mjestu i istragu usmjerila u konkretnom pravcu. No male su vjerojatnosti da bi memorijska kartica iz fotoaparata, nakon pet mjeseci u moru, mogla biti očuvana, piše Jutarnji list.

'Ponovni zaron smo planirali već mnogo prije, ali nam vrlo dugo razdoblje nepovoljnih meteoroloških uvjeta nije dopuštalo poduzimanje te akcije. U planu je da ronioci ponovno zarone i za potrebe istrage o smrti provjere podmorje te sve dokumentiraju videokamerama na udaljenosti do 50-60 metara od obale. Nadamo se da ćemo tada biti korak bliže rješenju nepoznanice uzroka smrti koju smo sve vrijeme intenzivno obrađivali. Međutim, intenzivnu je obradu ometala medijska buka te stoga istragu nismo mogli potpuno dovršiti. No, ponavljam, i dalje smo otvoreni za bilo kakvu korisnu informaciju od strane svih građana i medija', najavio je sljedeću akciju PU dubrovačko-neretvanske načelnik najjužnije hrvatske policijske uprave Zlatko Sokolar.